Copyricht 2020

Home.

Producten.

Prijzen.

Contact.

Gouden Ruiser getwijnde leaders; voor een perfecte presentatie!

Nu ook drijvende leaders!

Duurzaam!!

De leaders die ik bijna altijd op voorraad heb zijn opgedeeld in 3 verschillende lengtes en trekkrachten. Alle leaders zijn voorzien van een micro-ringetje waaraan u het tippet materiaal bevestigt. Een leidraad om de juiste lengte te kiezen is: leaderlengte + ongeveer 75 cm tippetmateriaal = hengellengte. Deze standaard leaders kunt uzelf invetten en dan blijven ze drijven.

 

Voorbeeld: u heeft een 7ft6 hengel dan adviseer ik u een leaderlengte van 5,5 ft. De trekkracht is afhankelijk van de visserij en van het formaat vliegen. Vist u met kleine vliegen, zeg tot haakmaat 16, op voornamlijk voorn en kleine forel dan raad ik u de lichtste trekkracht aan. Deze is echt delicaat.

De leaders met een trekkracht van 3 kg zijn echte alrounders. Alle maten droge en natte vliegen worden probleemloos weggezet. Ook met een dikkere tippet.

De 4,5 kg zijn bij uitstek geschikt voor kleine streamertjes en de echt grote vliegen. (zeeforel en baars!)

 

De leaders met een trekkracht van 1,5kg en 3 kg zijn ook verkrijgbaar in een drijvende versie. Deze leaders heb ik behandeld en zijn rechtstreeks uit de verpakking inzetbaar voor het drijvende werk!

 

Beetindicator. De leaders van 3 kg en 4,5 kg kan ik voorzien van een beetindicator. Dan begint(aan de “dikste” kant) de leader met een rood stukje. Dit rode stukje kunt u dan invetten waarvoor het bij het nimphen een  hulp kan zijn.